Güvenliğimizi Tehdit Eden Yazılımlar

Güvenliğimizi Tehdit Eden Yazılımlar


Security tarafınca geçmiş olduğunuz günlerde bir çeşit rapor yayınlanmıştır. Bahsi geçen bu rapora göre mobil uygulamaların güncellenmemiş olan birçok sürümü kolay bir şekilde hacklenebiliyor ve kullanıcıların da çeşitli verileri hızlıca çalınabilmektedir. Yine 21 mobil uygulamasının 5000’den yüksek sürümlerinde kötü bazı davranışları tespit etmiş olan McAfee, kötü niyetli olan yazılımların geçtiğimiz dönemde %16 artış gösterdiğini gözlemledi. Bu rapora göre de yine bazı uygulamaların sürekli bir şekilde güncel olan sürümlerini kullanmak son derece güven arz ediyor. Mobil uygulamaların da yine bazı eski sürümleri yeni çıkmış olan çeşitli trojanlar beraberinde kolay bir şekilde manipüle edilebilmekteler.

Haziran Raporu

Intel Security’nin yayınlamış olduğu McAfee Labs Tehdit Raporu na göre mobil olan birçok uygulamanın güncellenmemiş olan eski sürümlerinde meydana gelen Pinkslipbot Trojan zararlısı beraberinde kolay bir şekilde ele geçirilip kullanıcılar açısından son derece tehdit oluşturabilmektedir. Özellikle belirtmek gerekirse bazı seyahat hizmetleri gibi yine birçok servislerin mobil uygulamalarını da hedef almakta olan bu yeniş zararlı, ele geçirmiş olduğu uygulamalar beraberinde kullanıcılarının verilerini rahatlıkla çalabilmekte ve bu verileri de manipüle edebilmektedir. Yine bu zararlı SMS gönderme, konum gönderme, izinsiz uygulama yüklemeleri gibi daha birçok faaliyeti gerçekleştirebilmektedir. Bu işlerin de nasıl oluştuğunu raporuna eklemiş olan Intel Seurity mobil kötü zararlıların %16 artış gösterdiğini belirtti.

Güncelliğini Yitiren Uygulamalar Tehdit İçerisinde

Solucan zararlılarına benzemekte olan çeşitli özellikler ile beraber ilk defa 2007 senesinde meydana gelen Pinkslipbot virüsü de meydana çıkmış olduğu bu dönemler çerçevesinde çeşitli sistemlere izinsiz bir şekilde girebilmektedir ve yine oldukça zararlı bazı fonksiyonları gerçekleştirebilmektedir. Yine 2015 senesinde ters mühendislik fonksiyonlarında da tekrar rahatlıkla kullanılmakta olan bu virüs de bu sefer çok daha fazla gelişmiş bir çeşit yapı ile karşımıza gelmiştir. Bu sefer ise kullanıcıların da çeşitli hassas olan bilgilerini hedef almış olan u virüs, uygulamaların yine manipüle edilmelerinde kullanılmaktadır.

Tweetle
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

861 0,410