Reloader activator

2016 Mart / Nisan İzlemek İçin En İyi 10 Film

2016 Mart / Nisan İzlemek İçin En İyi 10 Film


Bu ay olağanüstü gerilim, sihirli gerçeklik ve Oscar adayı filmleri ve animasyon filmlerini izlemeden geçmeyin!

İzlenecek film bulmakta zorlananlara, bu yıl Mart / Nisan aylarında vizyona girecek en iyi yabancı filmleri araştırıp derledik.

p03l4yph

Midnight Special

Oyuncu kadrosunda Kirsten Dunst , Sam Shepard , Michael Shannon , Joel Edgerton , Wayne Pére  , Billy Slaughter , David Jensen ,Sean Kaplan , Cynthia LeBlanc , Elton LeBlanc gibi isimlerin yer aldığı filmde 8 yaşındaki oğlunun doğaüstü güçleri olduğunu fark eden bir baba, oğlunu koruyabilmek için kaçış planı yapar. Baba-oğulun takımına Kirsten Dunst ve Joel Edgerton eklenir ve grup olarak, bildikleri korumalı bir yere peşlerindeki polislere ve çeşitli gruplara yakalanmadan varmaya çalışırlar.

 

p03l4z3f

Batman v Superman: Dawn of Justice

Warner Bros. Pictures tarafından dağıtılan, DC Comics karakterleri Batman ve Superman‘in yer aldığı yaklaşan Amerikan süper kahraman filminde Ben Affleck,Henry Cavill, Amy Adams, Jesse Eisenberg, Diane Lane, Laurence Fishburne, Jeremy Irons, Holly Hunter, ve Gal Gadot gibi yıldızlar oynuyor.

Man of Steel’daki büyük mücadelenin ardından Metropolis tam bir enkaza dönmüştür. Bu yeni dünya düzeninde Superman de tartışılan bir figür haline gelmiştir. Bazıları için hala umudun simgesi olan kahraman, sayısı giderek artan bir kesim tarafından ise dünyanın varlığına en büyük tehdit olarak görülmektedir. Bruce Wayne de Superman’i zararlı bulanlardandır ve onun verdiği zararları düzeltebilmek için Gotham’da Metropolis’e gelir. İlk andan itibaren birbirinden hoşlanmayan ikili arasındaki mücadele amansız olur, ancak Lex Luthor’un yarattığı Doomsday bütün Metropolis için en büyük düşman haline gelince, Wonder Woman’ın da yardımıyla onu alt etmek için güçlerini birleştirirler.


 

p03l4yx1

The Program

İrlanda’lı bir spor muhabiri, ünlü sporcu Lance Armstrong’un Fransa Bisiklet Turu birinciliklerini performans arttırıcı maddeler kullanarak elde ettiğine inanmaktadır ve gerekli kanıtları bulmak için uzun soluklu bir maceranın içerisine atılır. David Walsh’un kitabından sinemaya uyarlanan filmin yönetmeni en son Philomena filmiyle izleyici karşısına çıkan Stephen Frears. Filmde ünlü bisikletçiye Ben Foster hayat verirken oyuncu kadrosunda Foster’a Lee Pace, Dustin Hoffman, Jesse Plemons ve Chris O’Dowd gibi isimler eşlik ediyor.


 

 

p03l4y7d

Truth

Yönetmenliğini ve senaristliğini James Vanderbilt‘in üstlendiği filmin başrollerinde Cate BlanchettRobert Redford, Dennis Quaid, Topher Grace, Elisabeth Moss yer alıyor. Film Amerikan askerlerinin Irak’ta yer alan Abu-Grahbi Cezaevi‘nde tutuklulara uyguladıkları işkenceyi 2004 yılında ortaya çıkaran CBS sunucusu Dan Rather ve yapımcısı Mary Mapes’in hikayesine odaklanıyor.


 

p03l4xvj

Cemetery of Splendour

Yapımcılık görevini Simon Feld, Hans W. Geissendörfer, Charles de Maeux, Keith Griffiths, Apichatpong Weerasethakul ve Michael Weber’in üstlendiği filmin başarılı yönetmeni Apichatpong Weerasethakul’un oyuncu tercihleri Jenijira Pongpas, Banlop Lomnoi, Jarinpattra Rueangram, Petcharat Chaiburi , Tawatchai Buawat, Sujittraporn Wongsrikeaw  ve Bhattaratorn Senkraigul olmuştur.

Film, orta yaşlarında yalnız bir ev kadını olan Jenjira’nın öyküsünü perdeye taşıyor. Uyku hastalığından muzdarip sürekli halüsinasyon gören bir askeri sağlığına kavuşturmak ve ona göz kulak olmak için canını dişine takan Jenjira, zaman içerisinde bu adama ilginç bir biçimde bağlanmaya başlar.


 

p03l4xzf

They Will Have to Kill Us First

Müzik Malili kültürünün kalbidir, ama İslami mücahitler 2012 yılında Mali‘nin kontrolünü ellerine almışlardır, onlar tarihin şeriat hukukunun en sert yorumlarından birini yürürlüğe koymuşlardır: Her türlü müziği yasaklamışlardır. Radyo istasyonlarını yıkmışlar Malili müzisyenler işkence ve hatta ölümle karşı karşıya bırakılmıştır. Ama müzik aletlerini bırakmaktan ziyade, müzisyenler kendi kültürel miras ve kimlikleri için mücadele ettiler. Mücadeleleri boyunca devam eden şiddete karşı silah olarak müziği kullandılar. Film kaçak müzisyenleri ve Touareg ayrılıkçılar ayaklanmasının hikayesini anlatır.


p03l4zf9

Anomalisa

Charlie Kaufman‘ın ilk stop motion filmi, felçli bir adamın dünyevi hayatına odaklanıyor. İnsanlarla iletişim kurmakta zorluk çeken kitap yazarı Michael Stone’un, bir gecede çıktığı bir iş gezisinde tanıştığı yabancı ile hayata bakışı değişir. Anomalisa”da “herkesin sesi”ni Tom Noonan seslendirirken, Michael’a David Thewlis, Lisa’ya ise Jennifer Jason Leigh sesleriyle hayat veriyor. “Carol”, “Fargo”, “Being John Malkovich”, “In Bruges” gibi pek çok filmin müziğini yapmış Carter Burwell’ın etkileyici müzikleri de filmin hüznünü güçlendiriyor. Eleştirmenlerce yılın animasyonu sayılan “Anomalisa”, Türkiye’de ilk kez !f İstanbul’da gösterilecek.


 

p03l4ytk

The Witch

17. yüzyılda İngiltere’de yaşayan William ve Katherine çifti, beş çocuğuyla birlikte ıssız bir ormanın içerisinde hristiyan kurallarına sıkı sıkıya bağlı bir şekilde yaşamaktadır. Aile düzenleri ise beklenmedik garip olayların ortaya çıkmasıyla sarsılmaya başlar. Yeni doğan çocukları Sam, ardında hiçbir iz bırakmadan ortadan kaybolur, büyük kızları Thomasin ilahi sesler duyduğuna inanmaktadır, ikizleri ise tuhaf kafiyeler mırıldanmaya başlar. Bu durumlar ailenin başına gelecek büyük felaketlerin başlangıcı olur. Robert Eggers‘in yazıp yönettiği filmin oyuncu kadrosunda Anya Taylor-Joy, Ralph Ineson, Kate Dickie ve Harvey Scrimshaw gibi isimler bulunuyor.


 

p03l4z20

Knight of Cups

Dramatik bir film olan ‘Knight of Cups‘ gerçek aşk arayışına odaklanıyor. İngiliz aktör Christian Bale tarafından canlandırılan başkarakter Rick, kusursuz gerçek aşkın peşinden koşarken sadece bu aşkın uyandırabileceği büyülü hisleri yaşamayı amaçlıyor. Bu arayış tutku dolu bir aşk üçgeninin içinde fazlasıyla hayat buluyor. Suskun geçen sinema kariyerinde ‘The Thin Red Line’, ‘Badlands’, ‘The New World’ ve ‘The Tree of Life’ gibi unutulmaz başyapıtlara imzasını atan Amerikan yönetmen Terrence Mallick’in sıradaki projelerinden olan film, diğer filmlerinden aşina olduğumuz insan olma, ölüm ve aşk gibi temaları yoğun bir şekilde işliyor. Filmin birbirinden ünlü oyunculardan oluşan kastında ise Natalie Portman, Christian Bale, Cate Blanchett ve Antonio Banderas‘ı görebilmek mümkün.


p03l4yly

10 Cloverfield Lane

Star Wars: Güç Uyanıyor ve Star Trek ile günümüz sinemasının en ağır toplarından olmayı başaran JJ Abrams‘ın yapım şirketi Bad Robot‘un yeni film 10 Cloverfield Lane’den ilk görüntüler geldi. Altyazılı fragman gerilim filminin atmosferini başarılı bir şekilde yansıtıyor.

Yönetmen koltuğunda Dan Trachtenberg‘ün oturduğu gerilim filminin kadrosunda John Goodman, Mary Elizabeth Winstead, John Gallagher Jr. ve Maya Erskine bulunuyor. Film, insan psikolojisine ağırlık veren ilgi çekici konusu ile de gerilim türleri arasında ön plana çıkmayı başarıyor. Genç bir kadın geçirdiği bir araba kazasının ardından yer altındaki bir sığınakta uyandığında ilk korkusu kaçırılmış olduğu düşüncesi oluyor. Ancak onu sığınağa getiren gizemli adam dışarıda kimyasal bir felaket yaşandığını ve yaşam koşullarının artık hayatta kalmaya elverişli olmadığını anlattığında çaresiz kadın sığınakta kalmak zorunda kalıyor. Ancak gerilim arttıkça genç kadın ne pahasına olursa olsun sığınaktan kurtulmak zorunda olduğunu farkediyor.

Tweetle
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
801 0,487