Beyinsi

Gelecekteki Dijital Meslekler Nelerdir?

  • 0
  • 760 kez görüntülendi.
Gelecekteki Dijital Meslekler Nelerdir?

Gelecekteki Dijital Meslekler Nelerdir?

Teknolojik gelişmeler yeni meslek dallarını da bir bir ortaya çıkarıyor. Artık kimi mesleklerde teknolojiye yenik düşerek yavaş yavaş bitmeye başlıyor. Ortaya çıkan ve çıkacak olan bu yeni meslekler hakkında bir çalışma ortaya koyan Maltepe Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Gonca Telli’nin gelecektekti dijital meslekler ile ilgili çalışmasını sizlerle paylaşalım; 

Teknoloji Filozofluğu: Teknolojinin değer yaratma konusundaki artı ve eksilerini ele alabilecek, teknolojiyi sorgulayabilecek ve teknolojiyi ve uygulamalarını detaylı bir süzgeçten geçirebilecek meslek grubudur. Bu tarz bir işi gerçekleştirebilmek için bireylerin detaylı ve farklı düşünce sistemleriyle konuları ele alabilme ve ifade ile ortaya koyabilme yeteneği olmalıdır.

Yazılım Basitleştiriciliği Uzmanı: Gelecekte yazılımların çok daha karmaşık hale geleceği beklenmektedir. Bu yüzden oluşan karmaşık çözümler ve arayüzlerin insan kullanımına uygun hale getirilmesi ve yazılımların insanlar tarafından kullanabilmesini sağlayıcı bir meslektir. Yazılımı bilme, inceleme, irdeleme, analiz etme ve kolaylaştırmaya dönük çalışmalar yapar.

Dijital Arabulucu: Dijital ortamlarda oluşan sorunlu durumlarda tarafları bir araya getirerek anlaşmazlıkları oluşturan noktaların ortaya çıkmasına yönelik çalışmalar yapan, zaman zaman teknik zaman zaman da psikolojik anlamda destek sağlayabilen çok disiplinli bir meslektir.

Entegre Değer Sistemleri Yöneticiliği: Dijital ortamlarda yapılacak yazılım ve çalışmaların çoğunun temelinde entegre ve optimize sistemlerin oluşturulması yatar. Bir değer sisteminde her bir eylem için farklı işlemler oluşturularak bunlara atanacak değerleri açığa çıkarmak ya da eldeki entegre sistemler içerisinde insana dönük değer yapılarını ele alarak sistematik hale getirebilmektir.

Bulut Bilişim Uzmanı: Dijital ortamdaki tüm uygulama program ve verilerin sanal bir sunucuda depolanması ve kullanabilecek şekilde hazır olmasını sağlamak için uzmanlaşılmasıdır.

Sanal Avukatlar: Dijital ortamda hukuki danışmanlığı temin edecek, gerektiğinde savunma ve detaylı avukatlık işlemlerini dijital ortamdan gerçekleştirebilecek bilgileri hukuk temeline dayanan hukuk veri tabanlarını doğru ve hızlı kullanabilen analiz ve çözüm yeteneğine dayanan bir meslek grubudur.

Giyilebilir Teknoloji Tasarımcılığı: Günümüzde saat, gözlük, kask, kemer gibi aksesuar ya da giysilerin oluşturulması ve kullanılmasını irdeleyen, tasarımını gerçekleştiren ve uygulamaları giyilebilir teknolojiyle çalışabilir hale getirebilen yaratıcılık ve teknoloji bilgisine dayanan bir meslektir.

 

Teşekkür: Yenilikçi fikirleri ile toplumu aydınlatan ve eğitim üzerine yaptığı çalışmalarla bizlere katkı sağlayan Maltepe Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Dekanı Prof.Dr. Gonca Telli Hanım’a beyinsi.com ailesi olarak teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz.

Kaynak: https://goncatelli.blogspot.com

Tweetle
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.