Beyinsi

Twitter’da Sahte Takipçi Satın Alan Ünlüler

  • 0
  • 2.901 kez görüntülendi.
Twitter’da Sahte Takipçi Satın Alan Ünlüler

Twitter’da Sahte Takipçi Satın Alanları Nasıl Anlayabilirsiniz?

Yeni bir web sitesine göre Kim Kardashian’ın 13,5 milyon sahte takipçisi var. Britney Spears’ın da 20 milyon kadar.

Kare şeklinde bir fotoğraf çekip bunun hakkında 140 karakterlik birşeyler yazmadığınız sürece yok sayıldığınız bu dünyada, online dünyada popüler olma çabasının ne kadar arttığını görmek çok da zor değil.

Hem kim bir Instagram fotoğrafının çift haneli sayıda beğenildiğini veya bir yabancının bir tweetini retweetlediğini görmenin salgılattığı adrenalini inkar edebilir. İşinizde kendinizi özgüvenli hissedebilirsiniz fakat zaman tünelinizde kimse tarafından paylaşılmadan duran bir paylaşımınız ne olacak?

Örnek Olarak:

Britney Spears: 20,185,302
Justin Bieber: 38, 276, 642
Barack Obama: 39,592,538
Rihanna: 31,014,788
Taylor Swift: 34,646,760
Kim Kardashian: 13,459,070
Zoella: 435,066                         fake takipçisi olduğu belirtilmiş.

Bu durumda insanların sosyal medyada daha başarılı ve popüler görünmek için sahte takipçi satın alması çok da şaşırtıcı değil. Ayrıca hepimiz Instagram’da 6000 takipçiye ulaşıldığı anda takipçi sayısının kendi kendine arttığı dedikodularını duymuşuzdur. Öte yandan bir de en az 3000 twitter takipçisi olan adayların başvurması istenen iş ilanlarını da görmüşsünüzdür. Bu yolla 3,99 pounda 250 Instagram takipçisi satın almaya yönlendirildiğiniz yeni bir sektör ortaya çıkıyor.

Tabi ki hiçbirimiz satın almadık fakat kimlerin satın aldığını da görebileceğimizi bilmiyorduk.

Ama şimdi, ortalık bize bunu nasıl öğrenebileceğimizi anlatan bir sürü siteyle dolu. Sadece bir twitter adresi yazıyorsunuz ve karmaşık bir algoritma size o kişinin kaç tane sahte takipçisi olduğunu söylüyor. Bu kişinin bir arkadaşınız veya onun arkadaşı, bir blogcu, bir ünlü veya tamamen bir yabancı olması farketmiyor. Eğer hesabı gizli değilse kontrol edebiliyorsunuz.

Twitter Audit gibi bu tarz sitelerin kurucuları algoritmalarının, sorgulanan hesabın takipçilerinin başka ne kadar hesabı takip ettiği ve ne sıklıkla paylaşım yaptıklarını analiz ediyor. Profil fotoğraflarının olup olmadığı, varsa yüklenmiş kaç profil resminin olduğu gibi küçük detaylar da analiz ediliyor ve hesabın gerçek veya satın alındığı buna göre saptanıyor.

Tabi ki bu çok ta güvenilir bir saptama olmayabilir ve sosyal medyada haberiniz olmadan da sahte takipçiler edinebiliyorsunuz.

Yine de, algoritma tamamen kesin sonuçlar veriyorsa, sorgulamaya değer.

Tweetle
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.