Beyinsi

Tarçının Şeker Hastalığında Bilinmeyen Faydaları

  • 0
  • 1.709 kez görüntülendi.
Tarçının Şeker Hastalığında Bilinmeyen Faydaları

Tarçının Şeker Hastalığında Bilinmeyen Faydaları

Bazı zamanlarda çeşitli tatlıların üzerlerine tozlar halinde döktüğümüz tarçın bazen de demleyerek içtiğimiz tarçının faydaları konusunda insanlar az da olsa bilinçlidir. Birçok kişiye sorduğumuz takdir de soğuk algınlığında kış çaylarının içerisinde olmaları gerektiğini belirtiler. Ancak tarçının faydaları sadece soğuk algınlığı ile kalmıyor. Yapılmış olan çeşitli araştırmalar da ülkemizde her 8 – 9 kişiden birisi şeker hastası. Birçok kişi potansiyel olarak şeker hastasıdır. Doğru bir şekilde beslenme ve düzenli hareket beraberinde her ne kadar genetik olarak çeşitli yatkınlıklarımız olursa olsun şeker hastalığı yine de engellenebilmektedir. Bazı besin türleri özellikle de şeker hastalığının uzamasını, gelişmesini tamamen geciktirmektedir. Bu besinlerden en önemli olanı da tabiî ki de tarçındır.

Tarçının En Önemli Etkileri

  • Tarçının en önemli faydası yine kan şekerini doğru ve dengeli bir şekilde kontrol edebiliyor olmasıdır. Örnek vermek gerekirse yine gün içerisinde yarım çay kaşığı tarçının birçok şeker hastalarında kan şekerini doğru oranda azalttığı görülmüştür. Ayrıca kötü kolestrol düzeylerinde de yine gözle görülür oranda azalmayı sağladığı tespit edilmiştir.
  • Hepimiz çeşitli aktarlardan rahatlıkla alabileceğimiz tarçını gün içerisinde 2 – 5 kere ılık su beraberinde içebiliriz. Şeker hastaları insülin kullanım aşamasına daha gelmemişlerser yine tarçın ile eski sağlıklarına hızlı bir şekilde kavuşabilmekteler. Günde 5 gram tarçın içmek yine kan şekerimizi tam anlamıyla kontrol edebiliyor. Tarçın şeker metabolizmasını tam olarak 20 – 25 kat daha hızlandırabilmektedir. Tabi ki bu etki de kan şekerinde düşmelere, çeşitli azalmalara sebebiyet vermektedir. Tarçının kimyasal yapısı ise yine insülin denilmekte olan kan şekeri düzeyini orantılayan hormona yapısal şekilde benzerliği sebebiyle insülin hormonu gibi davranmaktadır.
  • Yine tarçın çeşitli oksitlenmelere karşı vücudumuzun güçlenmesini sağlamaktadır. Oksitlenme şeker hastalarında son derece önem arz eden başlıca sorunlardan birisidir. Damar yapılarının kaytbolmasına oksitlenme-antioksitlenme oranının bozulmasını sağlar. Yine tarçının içerisinde olan polifenoller oldukça önemli antioksidan maddelerdir. Bu da çok fazla kilolu ve şişman kişilerde açlık şekerini azaltmaktadır. Ayrıca belirtmek gerekir ki insülinin etkinliğini de gözle görülür seviye de arttırmaktadır.

Fiziksel ve Bitkisel Olarak Güçlenmeliyiz

Sonuca bağlarsak tarçın şeker hastalığının tamamen önlenilmesinde son derece önem arz eden önemli gıdalardandır. Ancak belirtmek gerekir ki tarçının tam etkileri sadece uygun diyet ve düzenli kullanım sonucunda etkili olabilmektedir. Yine beslenme alışkanlığında çeşitli değişikliklere gidilmeksizin, düzenli olarak egzersiz olmadan çeşitli gıdaların tek başlarına her hangi bir etkileri olmayabilmektedir. Bu yüzden hem fiziksel olarak hem de bitkisel olarak kendimizi güçlendirmeliyiz.

 

Tweetle
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.