Samsung Galaxy J7 Telefon Ayarları

Samsung Galaxy J7 Telefon Ayarları


Samsung Galaxy J7 Telefon Ayarları

Merhaba arkadaşlar! Bu makalemizde sizlerle Samsung’un orta segmentteki en iddialı akıllı telefonu olan Galaxy J7’nin ayarlar bölümü ve içindekileri detaylı bir şekilde paylaşacağız. Ayarlar bölümünde ne var? Detaylı ayarlar hangisi bunlara bakacağız. Evet başlayalım.

ANA AYARLAR

Bu bölümde ilk karşımıza gelen ana ayarlardır.

Bu ayarlarda Wifi bağlantısı için wifi ayarları, bluetooth ayarları, uçuş modu, mobil erişim noktası ve internet paylaşımı, veri kullanımı,mobil ağlar, diğer bağlantı ayarları. Telefonda Smart Manager vardır  bu uygulama telefonun performansı için önemlidir. Gereksiz dosyalar ve arka planda çalışan programları kapatmaya yarar. Uygulamalar ile telefona yüklenen ve silmek istediğiniz dosyaları kaldırabilirsiniz.

Bir diğer ayar bölümünde ise Sesler ve titreşim, bildirimler, rahatsız etmeyin, ekran ve gelişmiş özellikler mevcuttur. Sonraki bölümde Duvar kağıdı, temalar, ana ekran ayarları, kilit ekranı ve güvenlik, gizlilik ve güvenlik, kolay mod, erişilebilirlik, hesaplar, Google, yedekle ve sıfırla bölümüdür. Burada telefonun görselliği ile ilgili ayarlar yapılır. Son bölüm ise Dil ve giriş, pil, hafıza, aksesuarlar, tarih ve saat, cep telefonu kullanım kılavuzu, cihaz hakkında bölümüdür.

DETAYLI AYARLAR

Wifi kısmını açarsanız sadece açma kapamayı görürsünüz yani wifiyi açar etkin hale getirir ya da kapatırsınız.

Bluetooth açarsanız orada da etkinleştirme ve kapatmayı görürsünüz.

Uçuş Modu açarsanız etkinleştirme ve kapatmayı görürsünüz.

Mobil Erişim Noktası ve İnternet Paylaşımı bu bölümde mobil erişim noktası vardır. Bu ayarı açarsanız bilgisayarlardan akıllı telefonunuza wifi ağı ile bağlanabilirsiniz. Bluetooth bağlantısını açarsanız cihazın internet bağlantısını paylaşırsınız. Birde USB bağlantısı vardır. Bir bilgisayara USB ile bağlanırsanız bu kısımdan neler yapabileceğinizi görürsünüz.

Veri Kullanımı Bu bölümde hem mobil hem de wifi ye bağlandığınızdaki kullandığınız verileri grafiklerle görebilirsiniz.

Mobil Ağlar kısmını açarsanız veri dolaşımı, erişim noktası adları, şebeke modu, ağ operatörleri gibi sekmeleri görürsünüz.

Diğer Bağlantı Ayarları En az kullanılan ayar da diyebiliriz. İçinde yakındaki cihazı tara, yazdırma, indirme güçlendiricisi ve VPN mevcuttur.

Smart Manager bir virüs programı da diyebiliriz. Gereksiz dosyaları, az kullanılan uygulamaları kapatır. Pili iyileştirir.

Uygulamalar bölümünde silmek isteyeceğiniz dosyayı silebilir ya da varsayılan uygulamaları görebilirisiniz.

Sesler Ve Titreşim telefonda ses ile ilgili ayarları barındırır. Ses modu, çalarken titret, ses, zil sesi, titreşim modeli, bildirim sesi, dokunma sesleri, ekran kilidi sesleri, şarj sesi, arama klavye sesleri, klavye sesi, ses kalitesi ve efektler ile ayarların en geniş içeriğine sahip olan bölümü de diyebiliriz. İçerikte telefondan telefona değişen bazı özelliklerde olabilir bu pek önemli değildir.

Bildirimler uygulamalardan hangisinden bildirim alınacağı ile ilgilidir.

Rahatsız Etmeyin kısmında şimdi etkinleştir, planlandığı gibi etkinleştir ve istisnalara izin ver vardır.

Ekran bölümünde ise ekran parlaklığı ayarı, açık hava modu, yazı tipi, simge arka planları, ekran zaman aşımı, ekran modu, ekran koruyucu vardır.

Gelişmiş Özelliklerin içinde tek elle çalıştırma, kamerayı hızlı başlatma, akıllı uyarı, kolayca sessize alma ve doğrudan paylaşım vardır.

Duvar kağıdı, temalar ve Ana ekran bölümünde resim seçerek ayar yapabilirsiniz.

Kilit Ekranı ve güvenlik bölümünde ekran kilidi türü, bilgi ve uygulama kısayolları, kilit ekranındaki bildirimler, güvenli kilit ayarları, mobil cihazımı bul, bilinmeyen kaynaklar, güvenli başlatma, SD kartı şifrele, diğer güvenlik ayarları bulunur.

Gizlilik ve güvenlik bölümünde konum, uygulama izinleri, arıza teşhis bilgileri bildir, SOS mesajı gönder.

Kolay modda standart mod ve kolay mod olmak üzere 2 özellik vardır.

Erişilebilirlik kısmında görme, duyma, yetenek ve etkileşim, doğrudan erişim, bildirim hatırlatıcısı, arama yanıtlama ve sonlandırma, tek dokunma modu, talkback, anahtar erişimi, calculator, mevcuttur.

Hesaplar da Google ya da gmail gibi hesaplar bulunur.

Google da Google ayarları yapabilirsiniz.

Yedekle ve sıfırla telefona format atmak anlamına gelir. Verilerinizi yedekleyip telefonu fabrika ayarlarına döndürebilirsiniz.

Dil ve giriş kısmında dil, varsayılan klavye, samsung klavye, Google sesle yazma, metinden-sese, işaretleyici hızı

Pil bölümünde güç tasarruf modu, ultra güç tasarruf modu, durum çubuğundaki yüzde bulunur.

Hafıza bölümünde kullanılan alanlar ile ilgili bilgiler bulunur.

Tarih ve saat kısmında tarih ve saatin ayarlarını yapabilirsiniz.

Cep telefonu kullanma kılavuzu direk internete başlar ve oradan kullanma kılavuzunu okuyabilirsiniz.

Cihaz hakkında bölümü cihazın güncellemesini, durumunu, adını, model numarasını, yazılım ve pil bilgisini barındırır.

NOT: Küçücükte olsa sizlere yardımcı olabildiysek ne mutlu bizlere. Zaman ayırdığınız için teşekkür ederiz. Yazımız hakkında yorum yapmak isterseniz yayınlarız. beyinsi.com ailesi

Tweetle
single esnek reklam esnek reklam alanı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1971 1,757