Beyinsi

Kendi İşini Kuranların Çekindiği Şeyler

  • 0
  • 1.394 kez görüntülendi.
Kendi İşini Kuranların Çekindiği Şeyler

Kendi İşini Kuranların Çekindiği Şeyler

Kendi işimizi kurmak için çalışmaya yeltendiğimizde, henüz zorlukları ile karşılaşmadan kafamızda olumsuz düşünceler oluşabiliyor. Bunlar da işlerimizi oldukça kötü etkiliyor. Keni işini kuranların bu noktada çekindiği şeyleri belli başlıklar altında topladık ve sizlerle paylaşıyoruz. İşte o maddeler:

Kendi İşini Kurmak İsteyenlerin Çekindiği 4 Şey
Girişimcilerin şüphesiz en çok istediği şey kısa süre içerisinde girişimlerini hayata geçirmek istemeleridir. Ancak o ilk adımı atmak ve gerisini getirmek o kadar kolay değildir. Özellikle işin içine girdikçe planlar yapılmaya başlandıkça detayların içinde kaybolmaya başlarlar. Bu durum bazı girişimcilerin motivasyonlarını ciddi oranda etkiler. Bu yazımızda bu etkileyen durumları biraz irdeleyeceğiz.
Özsermayenin Tükeneceği Korkusu
Özellikle kısıtlı bir sermaye ile işe giriliyorsa hesap kitabın önemi bin kat artıyor. Girişimci finansal tabloları sürekli etüt ederek bir çıkış yolu arasada para eridikçe bir gerilim fırtınası da aklının bir köşesinde başlıyor. Tabi buradaki ince husus ilk aşamada yapılan gereksiz harcamalar ve mali disiplinsizlik. Girişimci her zaman ilk olarak ürüne odaklanmalı ve özsermayeyi bu yönde kullanmalıdır.
Doğru Zaman Kaygısı
Ne zaman başlamalıyım sorusunun en doğrusunu bulayım derken eldeki kaliteli zamanı erittiğinden çok geç haberi olabiliyor girişimcinin. Kendi bahanelerini üretip bunları çeşitli gelişmelere bağladıkça da fikir kendinden yemeye devam ediyor. Doğru zaman hazır olduğunuz zaman peki hazır olmak için neler yapıyorsunuz? Cevap aslında burada saklı.
Çevre Baskısı
Bazen en yakınlarımız bile desteklemek yerine vazgeçirmeye çalışırlar. Hele ki anlamadıkları bir işse o durum daha vahim. Kolay ahkam kesmeler en ufak bir sıkıntıda ben demiştim demeler falan iyice bunaltırlar insanı. Mesele burada girişimcinin nasıl bir kararlılıkla durduğudur. Gözlerinizdeki ve davranışlarınızdaki o kararlılık ve tutarlılık zamanla bambaşka bir şeye dönüşebilir izleyen gözlerde. Ancak bu süreç kolay olmayacak ve sancılı geçecektir. Eğer bu durumda kendinizi kötü hissedip sinirlerinizi kontrol edemezseniz işlerinize yansıyabilir.
Risk Kayıgısı
Risk her zaman olacak sadece iş kurmada değil her şeyde. Önemli olan oranları ve sürdürebilirliğidir. Bir işe başarısız olacağım diye girilmez dolayısıyla riskleri göze alarak bazen ilerlemeniz gerekir. Tabi risklerin ne olduğu çok önemlidir. Bazen karşıya alamayacağınız riskler vardır. Süpermarketin karşısına bakkal açarsanız batarsınız. Ya da gereğinden fazla borçlanırsanız iki üç ay sonra finansal bir kriz sizi bekliyordur.
Olumsuzluklara Odaklanmak
İşe başladınız elbette birçok şey hesapladığınız gibi gitmeyecek ve can sıkıcı gelişmeler olacak. Bu çok normal işin en başındasınız her şey çok yeni ve her şey size bakıyor. Çok iyi bir ekip kursanız bile onlar dahi günün sonunda size bakacak. Bu harika bir şey sonunda istediğiniz girişimde etkileşimi yarattınız şimdi savaşma zamanı. Siz savaşmayı bırakıp olumsuz şeylere odaklanırsanız ahlar vahlar çekmeye başlarsınız. Sizin gözünüzdeki kararlılığı ekip göremezse bu durum onlara da yansır. Olumsuzluklar hatta krizler olacak bu baskı ve stresi kaldırmak zorundasınız. Kendinizi teslim ederseniz hayallerinizi, girişiminizi teslim etmiş olursunuz. Bir an önce planlar üretip o durumu nasıl halledeceğinize odaklanın gerisi gelecektir.

Tweetle
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.