Beyinsi

Düz Tabanlık Nedir? Tedavisi Nasıl Yapılır?

  • 0
  • 1.990 kez görüntülendi.
Düz Tabanlık Nedir? Tedavisi Nasıl Yapılır?

Düz Tabanlık ve Tedavisi

Düz tabanlık halk arasında taban düşüklüğü olarak da bilinebilen bir hastalık türüdür. Tıp dilinde ise düz tabanlık olarak bilinmektedir. Düz tabanlık bazı durumlarda doğuştan olabiliyorken yine bazı durumlarda nadiren de olsa erişkin bireylerde de meydana gelebilmektedir. Bir insan ayağında 30 tane kemik vardır. Bu kemikler zamanla zarar görerek düz tabanlığa neden olabilmektedir. Ayakta oluşan kemik rahatsızlıkları yine ayak çukurunun aşağıya doğru çökmesine sebebiyet verebilmektedir. Taban düşüklüğü nadiren yetişkinlerde ileri zamanlarda meydana gelebilmektedir. Ancak çoğunlukla doğuştan olan bir durumdur.

Düz Tabanlık Nedir Tedavisi Nasıl Yapılır-beyinsi (1)

Tepe Noktası Tendon Yeteri Kadar Çalışmaz

Düz tabanlığa sahip olan insanlarda ayak kavisinin tendonun doğru bir şekilde işlev yapmaması unsurudur. Çalışma evresi yeterli olmadığı için daha sonralarda ayak çukurunun azalıp düşerek tabana yaklaşmasına sebebiyet vermektedir. Böyle bir durum ile karşılaşmakta olan bireyler genellikle ayak içlerinin yere bastığını belirtebilmektedirler.

Taban Düşüklüğü Evreleri ve Belirtileri

Düz tabanlığın baş evrelerinde ayakta iken ağrılar oluşmaktadır. Bu kişiler başlarda bu ağrıları önemsememektedirler. Daha ileri zamanlarda ise doktora başvurabilirler. Geç kalınmış olunan tedavi süreci sonucunda düz tabanlığın başladığını belirtiler. Topuklar artık eskisi gibi düz bir şekilde olmadan sağ veya sol taraflara doğru kaymışlardır. Bu noktadan itibaren ayak kavisi de yok olmaya başlar. İlk ağrılar ilk zamanlarda iç kısımlarda oluşmaktadır ancak ileri zamanlarda ise ayağın her noktasını bulabilen ağrılar oluşabilmektedir. Düz tabanlık estetik açıdan da rahatlıkla anlaşılabilen bir hastalık çeşididir.

Düz Tabanlık Tedavisi

Erişkin kişilerde görülebilen düz taban tedavisi, hastalığın anlaşıldığı süreye göre de değişiklik gösterebilmektedir. Hastalığın ilk zamanlarında sadece ayak içi ağrımaktadır ve ayak şeklinde de farklılıklar oluşmaya başlar. Fakat hastalar genel olarak düz tabanlığın oluştuğu vakitlerde başvurmaktadırlar. Hastalık ile ilk evlerde karşılaşıldığında doktora başvurulursa acil olarka tabanlık verilmektedir ve eğer kilo sorunu da bulunuyorsa hastanın kilolarından arınması gerektiği söylenilmektedir.  Eğer hastalarda düz tabanlık başlamış ise ve ağrılar oldukça kötüyse ayakkabı içerisinde kullanılmakta olan çeşitli tabanlıklar da fayda sağlamamaktadır. Böyle bir durumda ise hastalar ameliyat olabilmektedirler. Düz tabanlık ameliyatı başarılı sonuç verir mi? Bu ameliyatlarda çoğu zaman başarılı sonuçlar verebilirler.  Eğer orta evrelerde ameliyat olunuyorsa hastaların ayağındaki eklemler sabitlenip dondurulmamaktadır fakat ileri zamanlarda başvurulursa ve ameliyat olunursa eklemler sabitlenip dondurulmaktadır ve yine bu şekilde düz tabanlık sorununa çözüm sağlanmış olunmaktadır.

Tweetle
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.