Reloader activator

Süper Lig’de 9. Hafta

Süper Lig’de 9. Hafta


Süper Lig’de 9. hafta sona erdi.

Bu hafta derbi haftasıydı. Maçı geniş bir şekilde değerlendirdik önceki yazımızda ama kısaca tekrar hem derbiyi hem haftanın önemli maçlarını özet geçelim:

Derbi

Vitor Pereira‘nın Topal – Josef ikilisine görev vermesi hataydı. Bu ikili defansif kalıyor, ileriye top taşıyamıyorlar. Onun dışında ilk 11’de sıkıntı yoktu.

Hamza Hamzaoğlu da son Benfica maçı 11’ine şans verdi. Umut yerine Burak’la başlayabilirdi, onun dışında yine sıkıntı yok.

Fenerbahçe Kadıköy faktörünün de etkisiyle şahane bir maç başlangıcı yaptı. Pres, pozisyon, baskı, ne ararsanız vardı.

Galatasaray bu baskıyı üzerinden ilk yarım saatte atamadı. Pozisyona giremediler, defanstan top çıkaramadılar.

Ardından Fenerbahçe defansa çekilip kontra aramaya başladı. Galatasaray da topa sahip oldu.

Fenerbahçe aradığı şansı 37’de buldu, öne geçti.

İki takım da anlayışını değiştirmedi kalan dakikalarda. Fenerbahçe defanstaydı, Galatasaray hücum etmeye çalışıyordu. Ancak Fenerbahçe’nin cömertçe harcadığı kontralar başına dert açtı; 84’te golü yediler.

Diğer maçlar

Beşiktaş Antalya karşısında 5-1’lik galibiyet aldı. Yüksek tempoda oynanan maçta şık goller, şık hareketler, bol aksiyon vardı. 22 puana ulaşan Şenol Güneş’in ekibi, liderlikteki yerini korudu.

Trabzonspor 4 haftanın ardından ilk kez galip geldi. Kötü sonuçlar nedeniyle yönetici Yakup Aslan’ın kulüp flamasını bir hocaya okuttuğu haberleri gündeme geldi; işe yaramış gözüküyor bu hareket.

Trabzon‘un galibiyeti aynı zamanda Sivasspor’un bu sezonki 3. mağlubiyeti anlamına geliyordu. 9 maçta hiç kazanamadılar. Ve Sergen Yalçın görevi bıraktı, yeni teknik direktör Okan Buruk oldu.

Medipol Başakşehir, evinde Konyaspor’u 4-0’la geçti. İki defansif takımın karşılaşmasında bu kadar farklı sonuç çıkması ilginçti.

Çaykur Rize‘nin evinde, Osmanlı’nın da deplasmanda bu haftayı golsüz geçmesi de ilginçti. Bu iki takım bu hafta durgundular ve mağlup oldular.

Özetle; bu hafta alt sıralarda sürpriz bir sonuç çıkmadı, bir antrenör istifa etti, FB – GS derbisinde kazanan yok, lider Beşiktaş en yakın rakibine 4 puan fark atmış durumda…

Tweetle
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
791 0,459