Reloader activator

    


Adıyaman, Güneydoğu Anadolu bölgesinin Orta Fırat yöresinde uzanır. Bu sınırları Malatya, Diyarbakır, Urfa, Gaziantep ve Kahramanmaraş’a komşudur. Güneydoğu Toroslar, Adıyaman’ın kuzeyini geçit vermeyen, sarp kayalıklarla sarar, uzanır. Bu dağlardan güneye indikçe, arazi geniş ve düz ovalara ulaşır. Toprağına hayat veren başlıca akarsular Fırat nehri, Göksu ve Kâhta ırmağıdır. İklim, deniz ve kara havasının kucaklaşmasıyla, kendine has bir özellik taşır. Kuzeyde yazlar sıcak ve kurak, kışlar çok soğuk geçer. Güneyde ise yazın sıcak günleri, kışın ılık, bol yağışlı ve Akdeniz kıyılarına benzeyen bahar havası içinde devam eder.

Adıyaman’a ucakbiletial.org ile

Adıyaman uçak bileti alarak güneydoğunun bu şirin kentini yakından tanıyabilirsiniz. Adıyaman’a bir uçak bileti al ve mutlaka yakından Nemrut’u gör.
Adıyaman ilinde bol Antepfıstığı, pamuk, pirinç, çeşitli sebze ve meyve yetişir. Bunlar, ilin başlıca geçim kaynaklan arasındadır. Tarımdan sonra hayvancılık gelir. Kıl keçisi, koyun, kümes hayvanları çiftçinin yüzünü güldürecek bir zenginliktedir.
Yeraltı zenginlikleri bakımından petrol yataklarıyla ünlüdür. Kahta – Bozmuş yöresinde çıkan petrol, şimdiden gelir kaynakları arasına girmiştir. Petrol uzmanları, bölgede çok daha zengin petrol yatakları bulunacağını tahmin etmektedirler.
Sanayi, yeni yeni gelişmeye başlamıştır. İlin başlıca sanayi kuruluşu, 1955’te açılan tekstil fabrikasıdır. Ayrıca birçok atölye ve imalathane vardır.

Gölbaşı: Adıyaman’ın bu şirin ilçesi, inci taneleri gibi sıralanan göller, doyulmaz güzellikler içindedir. Ucuz ve temiz turistik tesisler vardır. Lokantalarda, Adıyaman’ın geleneksel yemekleri pek nefistir…

Değirmenli: Gölbaşı’ndan Malatya’ya uzanan yol üzerinde, gürül gürül coşan çavlanlarıyla ünlü, çok güzel bir mesiredir.

Besni Kaplıcaları: Adıyaman’ın Besni ilçesinde bulunan Cürmik ve Kuruçay kaplıcaları Hemeroit başta olmak üzere çeşitli rahatsızlıkları giderir.
Kaplıcaların yanında konaklama tesisleri vardır. Kaplıcalara yolu düşenler, bu yörenin Tut, Çanakçı ve Kaysun gibi mesirelerine de uğramadan geçemezler. Besni’nin en güzel köşeleridir.

www.ucakbiletial.org ile en ucuz uçak bileti fiyatlarına ulaşarak, Adıyaman’a yer bulabilirsiniz.

 

Tweetle
Merve Boluğur Resimleri
Merve Boluğur Resimleri
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
Önceki yazıyı okuyun:
Merve Boluğur (13)
Merve Boluğur Resimleri

Merve Boluğur Resimleri 2015 RESİMLERİN BÜYÜK HALLERİNİ İNCELEMEK BİLGİSAYARINIZA İNDİRMEK VE GALERİYİ DOLAŞMAK İÇİN RESİMLERİN ÜZERİNE TIKLAYABİLİRSİNİZ

Kapat