Reloader activator

2019 En İyi WordPress Eklentileri

2019 En İyi WordPress Eklentileri


WordPress platformu son zamanlarda oldukça popüler bir duruma gelmiştir. Günümüzdeki aktif web sitelerinin %30’dan fazlası WordPress alt yapısı kullanmaktadır. Webmaster tercihlerinde ön planda olan WordPress, kişilere sunduğu özelleştirmeler ile gönüllerde taht kurmayı başarmıştır. Açık kaynak kodlu olan sistemi istediğiniz gibi kendinize ayarlayabiliyor, eklentiler üretebiliyor ve siteleri daha iyi hale getirebiliyorsunuz. Kod bilgisi olmayanların dahil günümüzde WordPress sayesinde kapsamlı web siteleri inşa ettiğini görebiliyoruz. Bu yazımızda sizlere 2019 en iyi WordPress eklentileri paylaşacağız. Sitenizi daha iyi hale getirmek istiyorsanız yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

1. WooCommerce

2019 En İyi WordPress Eklentileri

Eğer açacağınız site e-ticaret odaklı olacaksa ve işe giriş için bütçeniz yüksek değilse tercih etmeniz gereken eklenti WooCommerce olacaktır. Eklenti popüler olduğu için yeni tema yapımcıları temalarını WooCommerce uyumlu yapmaktadır. Dolayısı ile eklentiyi kurduğunuzda bir sorun yaşamaz, ürünlerinizi satabileceğiniz bir ortam oluşturabilirsiniz.

2. Yoast SEO

SEO kavramı açılım olarak Search Engine Optimization yani arama motoru optimizasyonu olarak karşımıza çıkar. Bu eklenti sayesinde arama motorlarına dost siteler oluşturabileceksiniz. Index alma ve engelleme konusunda ayarları yapabildiğiniz, site haritası oluşturabildiğiniz oldukça kullanışlı ve ücretsiz bir eklentidir.

3. Jetpack

Jetpack, WordPress yapımcılarının geliştirdiği orijinal bir eklentidir. Eklenti sayesinde WordPress sitenizin performansını arttırabilir, analitik verileri görebilirsiniz. Yazıların okunma sayısı, sayfalarda gezinme süreleri gibi birçok detaylı bilgiyi sizlere göstermektedir.

4. W3 Total Cache

Yoast SEO ile beraber uyumlu kullanabileceğiniz bir cache eklentisidir. Cache sayesinde kullanıcılar internet sitenizdeki sayfa, resim ve yazı gibi unsurları daha hızlı yüklerler. Bu da sitenizin daha hızlı açılacağı anlamına gelmektedir. Hem kullanıcı dostu site hem de SEO’ya uygun bir site için mutlaka eklentileriniz arasında W3 Total Cache bulundurmalısınız. Farklı cache eklentileri ile aynı anda kullanılması önerilmez.

5. Keyy Two Factor Authentication

WordPress platformunun popüler olmasının bir dezavantajı ise internet korsanlarını kendisine çekmektedir. WordPress sitenizdeki açıkları kapamak, daha güvenli bir WordPress kullanmak istiyorsanız bu uygulama ücretsiz olarak işinizi görecektir. Web siteniz yetkilendirilmemiş kişilere karşı tam koruma sağlarken sizi şifre girme derdinden kurtarır. Doğrulama adımları ile giriş yapacağınız için bilgisayarınızda keylogger olsa dahi kimse yönetici hesabının şifresini çalamaz. WordPress en iyi eklentiler arasında güvenlik açısından olması gereken bir unsurdur.


Tweetle
single esnek reklam esnek reklam alanı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1901 1,833