2018 Liselere Yerleşmek İçin Tercih Kılavuzu

2018 Liselere Yerleşmek İçin Tercih Kılavuzu


2018 Liselere Yerleşmek İçin Tercih Kılavuzu

YKS sınavından sonra aldığı puana göre istedikleri liseye yerleşmek için tercih yapan öğrenciler için yerleştirmeye esas nakil kılavuzu MEB tarafından yayımlandı. Tercih işlemi öğrenci/veli tarafından bireysel olarak https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden
yapılacak aynı zamanda mezun olduğu okuldan ya da herhangi bir resmi ortaokul müdürlüğünden de tercih işlemi gerçekleştirilebilecek. Nakil işlemi 4 farklı tarihte yapılacak. 06-10 Ağustos 2018 tarihleri arasında Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Tercih Başvuruları alınacak.  13 Ağustos 2018 tarihinde 1. nakil sonuçları açıklanacak. 13-17 Ağustos 2018 tarihleri arasında 2. Nakil Tercih Başvuruları alınacak. 19 Ağustos 2018 tarihinde 2. nakil sonuçları açıklanacak. 27-31 Ağustos 2018 tarihinde 3. nakil başvuruları alınacak. 03 Eylül 2018 tarihinde 3. nakil sonuçları açıklanacak. 03-06 Eylül 2018 tarihinde 4. nakil başvuruları alınacak. 08 Eylül 2018 tarihinde  4. nakil sonuçları açıklanacak. 17 Eylül 2018 tarihinde ise 2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılı Açılacak.

8. sınıfı başarı ile bitiren ya da açık öğretim ortaokulundan mezun olan öğrenciler nakil başvurusunda bulunabilecek. Tercihler https://e­okul.meb.gov.tr adresinden ya da herhangi bir ortaokul müdürlüğünden yapılacak. Tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılmalıdır. Sınava katılmayanlar için tercih ekranı açılmayacaktır.

Tercih Ekranındaki Renkler Ne Anlama Geliyor?

Okullar yeşil renk “Kayıt Alanında” Öğrenciler için ikamet adreslerinin bulunduğu kayıt alanında yer alan okulları belirtecek. Mavi renk “Komşu Kayıt Alanı” öğrenciler için ikamet adresine göre komşu kayıt alanında yer alan okulları belirtiyor. Kırmızı renk ise öğrenciler için ikamet adresine göre bulunduğu kayıt alanında ve komşu kayıt alanında olmayan il sınırları içindeki diğer kayıt alanları ile il sınırları dışındaki kayıt alanlarında bulunan okulları belirtiyor. Tercih yaparken bu alanlara dikkat edilmeli. Tercihlerin kabul edilmesi ile öğrenciler yeni eğitim öğretim yuvalarına kavuşabilecekler. Öğrenciler yaptıkları hatalardan kaynaklı herhangi bir liseye yerleşememe durumunda sorun yaşanacağı için velilere de bu konuda büyük iş düşüyor.


Tweetle
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.