Reloader activator

2015 KPSS Tercihleri Ne Zaman Yayınlanacak

2015 KPSS Tercihleri Ne Zaman Yayınlanacak


Büyük bir umutla sınava hazırlanan milyonlarca lise ve üniversite öğrencisi Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın sonuçlarını merakla beklemekte. Son yıllarda sürekli olarak meydana gelen sınavlardaki yanlış sorular ve kopya iddiaları 2015 yılında da yapılan KPSS sınavında gündeme bomba gibi düşerken bu nedenden dolayı Kamu Personeli Seçme Sınavı çok geç bir tarihte açıklanmış ve sonuçlar doğrultusunda gerçekleştirilen tercihlerin sonuçları henüz açıklanmamıştır.

2015 Kamu Personeli Seçme Sınavı, ÖSYM tarafından yapılmış ve sınav sonuçları 1 Temmuz 2015 tarihinde açıklanmıştır. Büyük hevesler ile KPSS sınavına hazırlanan ve giriş yapan adaylar sonuçları doğrultusunda tercihlerini yaparken, tercih sonuçlarını da merakla beklemekte.

Eğitim ve öğretim hayatını başarı ile bitirmiş ve Kamu’da güzel bir iş hayali kuran kişiler KPSS tercih sonuçlarını merakla bekler iken ÖSYM’ye sınav sonuçlarının ardından açılan pek çok davadan dolayı tercih sonuçları henüz açıklanmadı.

KPSS Sınavı Yeniden Mi Yapılacak?

Yanlış sorular ve kopya iddiaları ile ÖSYM’ye 2015 yılında pek çok dava açılmış ve bu davalar sonucu sonuçlarda oldukça geç açıklanmıştı. Milyonlarca kişi ÖSYM tarafından açıklanan sonuçlar ve iddialar doğrultusunda tercihlerini gerçekleştirilir iken son günlerde KPSS sınavının yeniden yapılacağı iddiaları adayları telaşa düşürmekte.

2015 KPSS sınavında yer alan 12 yanlış soru iddiası doğrultusunda Eğitim SEN tarafından mahkemeye başvurulmuş ve bu sonuçlar ile yapılan tercih ve yerleştirmelerin adil olmayacağı, sınavın tekrarlanması gerektiğini belirtmişti. Bu doğrultuda önümüzdeki günlerde ÖSYM tarafından bir açıklama yapılması ve 2015 KPSS tercih sonuçlarının açıklanıp-açıklanmayacağı, sınavın yenilenip-yenilenmeyeceği hakkında bilgi verileceği bekleniyor.

Tweetle
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
Bumerang - Yazarkafe
821 0,841