Beyinsi

Kağıt Pil Hakkında Bilgiler

  • 0
  • 4.162 kez görüntülendi.
Kağıt Pil Hakkında Bilgiler

Kağıt Pil nedir? Nasıl Çalışır?

 Elektronik aletler konusunda insanların en çok yakındığı konulardan biri de pillerdir. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte insanlar pilleri biraz daha geliştirerek kağıt haline getirmeyi başardı. Peki nedir bu kağıt piller?

Dünya çapında, 15 milyardan fazla pil kullanılmaktadır. Yaklaşık% 89 u alkali pil olduğu tahmin edilmektedir yani ev pilleri dediğimiz cinsten olanları kastediyoruz. Bu pillerin üretimi ve kullanımından sonra tekrar dönüştürülmesi her zaman uzun süreli ve maliyetli olmuştur. Bunları önlemek amacı ile  etkin bir kağıt pil icat edilmiştir. Bu pil,% 90 selülozden oluşur ve  ve kalınlığı kalınlığı 025mm ‘den daha azdır. Kağıt, pil zararlı değildir ve tamamen geri dönüştürülebilir. Pilin ana fonksiyonu kimyasal enerjinin elektrik enerjisine dönüştürülmesidir.

2007 yılında, kağıt, pil Troy Rensselaer Polytechnic Institute, New York bir grup öğrenci tarafından proje kapsamında değerlendirilmiş ve  2009 yılında, Stanford Üniversitesi Yi Cui ekibi 1.5V bir terminal gerilimli bir prototip yapmıştır.

2015 yılında kağıt pile yatırım yapan şirketler Londra’da yapılan fuarda ürünlerini tanıttılar. Nanotüp şeklinde üretilen kağıt piller tüpler kalınlığı, boy, tip ve katmanların sayısı açısından farklı yapılara sahiptir. Karbon nanotüpler kendi yapısına göre farklı tipte karakterize edilir. Bunlar tek duvarlı Karbon nanotüp, çift duvarlı Karbon nanotüp, üçlü duvarlı Karbon nanotüp ve çok duvar karbon nanotüplerdir.

 

 

Paper Battery-kağıt pil-beyinsi

 

Londra da geliştirilen ve uzaktan bakıldığında sadece bir kağıt parçasına benzeyen bu piller 3 yıl içerisinde tüm dünyada satışa sunulması bekleniyor. Dünyanın en büyük fuarlarında gösterimi yapılan bu piller tüm teknoloji tutkunlarının beğenisini kazanmayı başardı. Kâğıdı küçük bir karbon tüpün içine koyan uzmanlar kağıtta enerji saklamasını başardılar. Pilin en önemli özelliklerinden biride farklı hava koşullarına dayanabilmesi özelliğidir. Bu piller çok sıcak çöl bölgelerine de dayanaklı sert ve soğuk hava şartlarına da dayanıklı şekilde üretilmiştir. Her bölgede kullanabileceğimiz bu pilleri uzayda da kullanabiliriz. Çölde de kutuplarda da kullanabiliriz.

 

kağıt-pil2-beyinsi

 

Araştırmacılara göre ortalama 3 yıl içinde tüm dünyada satışa sunulacak olan bu piller büyük bir pazar alanına girecek. Eski pillerin bazı sert ve sıcak hava koşullarına dayanamadığı için insanların bu pillere yoğun taleplerinin oluşması bekleniyor.

 

kağıt-pil-beyinsi

Tweetle
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.