Beyinsi

Hamilelikte Alkol Tüketiminin Zararları

  • 0
  • 2.020 kez görüntülendi.
Hamilelikte Alkol Tüketiminin Zararları

Hamilelik döneminin verimli geçmesi çocuğun ileride geçireceği hayatın verimli olmasıyla doğrudan alakalıdır. Bu sebeple hamilelik döneminde annenin bazı sorumlulukları vardır. Çocuğunun gelecek hayatı için her türlü fedakarlıkta bulunması gerekmektedir. Aslında normal yaşantımızda da pek tavsiye edilmeyen, alkol ve sigara gibi ürünler hamilelikte de şiddetle kullanılmaması önerilmektedir.

Çocuğun beyinsel ve bedensel gelişimi hamilelik döneminde annenin bu dönemde ne kadar özenle davrandığıyla doğru orantılıdır. Fazla miktarda alkol tüketimi fetüsün ana rahmindeki alanını kısıtlar bu bebeğin yaşam alanının yaşanılamaz bir hale dönüşmesi anlamına gelmektedir. Hamilelikte alkol tüketimi bebeğin hayatta kalma olasılığını azaltır. Erken doğum riskini artırır. Bu da aslında alkol tüketilen hamileliklerde neden daha çok bebek ölümleriyle karşılaşıldığını gözler önüne sermektedir.

Alkol tüketimi bebeğin doğum kilosunu da etkilemektedir. Bebeğin daha düşük kiloda doğmasına sebep olur, yani bebeğin gelişimini doğrudan etkileyerek doğumdan sonra geçireceği tüm gelişim evrelerinde birkaç adım geriden gelmesine sebep olur. Bu durum ileriki dönemlerde hastalığa yakalanma ihtimallerinin daha yüksek olması demektir.
Annenin alkol tüketmesi demek bebeğin de annenin tükettiği miktarda alkole maruz kalması demektir. Buna bağlı olarak bebeğin küçük bedeninin vücudu hiç de kaldıramayacağı hastalıklarla savaşmak zorunda kalır. Bebeğin gelişiminde gözle görülen fiziksel değişikliklere rastlanabilir. Orantısız baş büyümesi, vücudun gereğinden fazla küçük olması ya da duyu organlarına itaatsizlik durumu ile karşı karşıya kalınabilir.

Bebeğin zeka gelişiminin olumsuz yönde ilerlemesinde büyük etkisi vardır. Gelecek yaşantısında gerek eğitim gerekse çalışma hayatında tembellik, geç ve güç anlama, kavrayamama ya da hızlı düşünüp hayata geçirememe gibi ciddi sorunlarla karşılaşabilir ve karşılaşma oranı oldukça fazladır.

Biz ne kullanırsak bebeğimizin de aynı oranda bundan etkileneceği gerçeğini unutmadan tamamen bu olguya göre hareket etmeliyiz ve en azından hamilelikte bu gibi alışkanlıklarımıza dikkat etmeliyiz.

Tweetle
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.