Beyinsi

Bebek Düşünen Ebeveynler Neler Yapmalı?

  • 0
  • 2.040 kez görüntülendi.
Bebek Düşünen Ebeveynler Neler Yapmalı?

Bebek Düşünen Ebeveynler Neler Yapmalı?

Türk toplumu olarak ülkemizde bebeğin önemi büyüktür. Aşkın meyvesi, yuvanın neşesi, evin bereketi olarak adlandırılmaktadır. Evliliklerin bir kısmı da bu yüzden gerçekleşmektedir. Peki sağlıklı bir bebeğe sahip olmak için ebeveynler neler yapmalı, anneler nelere dikkat etmeli, hamilelik süresi boyunca neler tüketmeli şimdi sizinle bunları paylaşalım.

hamile-beyinsi

Anne Adayları Nelere Dikkat Etmeli?

Bebek düşünen bir aile için en büyük sorumluluk anne adayına düşüyor. Annenin kendisini koruması hem kendisi için hem de bebek için daha sağlıklı olacaktır. Kadın toplumu olarak bazı şeylerin farkına varmamız gerekiyor. Kadınların en büyük sorunlarından birisi ise alt solunum yollarını kolaylıkla üşütebilmesidir bu da enfeksiyon oluşumunu kolaylaştırıyor. Sizi mikroplardan ve enfeksiyonlardan koruyan kızlık zarı diye bir şey yok artık. Tuvalet temizliğine mümkün olduğunca önem vermelisiniz hanımlar.

folik asit-beyinsi

Gebelikten 3 Ay Önce Folik Asit Kullanımı

Gebeliğin süresi boyunca vücudun gereksinim duyduğu besin değerlerine ihtiyaç artar. Folik asit hamileliğin ilk 3 ayından önce başlanan vitamin grubundandır. Bebeğin hücre ve sinir sistemi gelişimi için önemli bir faktördür. Doktorların bu süre içerisinde önerdiği en hafif ve yan etkisi en az olan ilaçlardan birisi folbioldür. Doktorların kullanım dozu ilk hafta 4/1’i sonra ki haftalarda 4/2’si olarak kullanmalarını önerirler. İçerdiği folik asit maddesi bir çeşit B vitaminidir. Folbiol, folik asit eksikliğine bağlı aşağıdaki hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır:

  • Besinlerin sindirim kanalından emilimi ile ilgili bazı pronlemler (tropikal veya non tropikal spru)
  • Beslenme tarzından kaynaklanan kansızlıklar (anemiler)
  • Hamilelerde, bebeklerde veya çocuklarda folik asit eksikliğine bağlı bir kansızlık çeşidi (megaloblastik anemi)

meyve-beyinsi

Gebelikte Tüketilmesi Gereken Vitaminler ve Proteinler Nelerdir?

Bebeğin gelişimi için en önemli faktörün folik asit olduğunu söylemiştik bunun yanı sıra proteinler ve doğal vitaminler de bulunmaktadır.

  • A Vitamini çok az miktarda tüketilmelidir. Çok fazla A vitamini tüketimi vücutta toksit etkisi gösterir ve ölümcül olabilir.
  • B Grubu Vitaminler sağlığınızı korumanızda fazlası ile yardımcı olur. Sinir sistemini ve beyin yollarını en iyi fonksiyon görmeleri bakımından yeşil yapraklı sebzeler, fındık, muz, avokado ve mango da birer B vitamini kaynağıdır.
  • C Vitamini enfeksiyonlara karşı mücadelede, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde ve doğum sonrasında dokularınızın iyileşmesinde yararlı olmaktadır.
  • D Vitaminine gelince süt ve süt ürünleri tüketilmesi önerilir. Her gün saat 10:00’dan önce ve saat 15:00’dan sonra az miktarda filtrelenmiş güneş ışığı D vitamini alımının harekete geçilmesi açısından önemlidir.
  • E vitamini yağda çözünen bir vitamindir. Hamilelikte E vitamini kullanımı bebeğinizin sinir sisteminin gelişmesine ve kas büyümesine yardımcı olur. Fındık, zeytinyağı, bitkisel yağlar, baklagiller ve tohumlar mükemmel E vitamini kaynaklarıdır.

Proteinler, bebeğinizin büyümesinde en büyük faktörlerden biridir. Et ve tavuk ürünleri zengin bir protein kaynağıdır. Bebeğin gelişen kasları, kemikleri ve organları nedeniyle protein ihtiyacınız hamileliğin ilk haftalarında dahi %15-20 dolayında artış gösterir. Mümkün olduğunca her gün 2-3 porsiyon en kalitelisinden protein almayı hedeflemelisiniz.

protein-beyinsi

Tweetle
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.