2018 üniversite öğrencilerine burs

2018 üniversite öğrencilerine burs


Lisans ve lisansüstü öğrenim durumunda olan tüm öğrencilerin, hemen her sene düzenli olarak başvurabilecekleri burslar aşağıda listelenmiştir.

Türk Eğitim Vakfı (TEV) Bursları:

Atatürk ilkelerine bağlı, zeki ve çağdaş bir görüş sahibi, milli duygular ile dolu ve düzgün karakterli öğrencilere burs vermektedir.

Bu yıl, yani 2017-2018 Öğretim yılı aylık burs ücreti : 510 TL olarak belirlenmiştir. Başvuracak adaylar aşağıdaki koşulları okumalıdır:

T.C. vatandaşı olmak, Karakteri ve milli duyguları bakımından sağlam ve güvenilir olmak, Malvarlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak,  Kazanç getiren herhangi bir işte çalışmamak, Başka bir kamu veya özel kurumdan burs almamak,

Ara sınıflar için: Genel başarı ortalaması 4 üzerinden en az 2,5 olup bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmış olmak. (Genel not ortalaması uygun olduğu takdirde en fazla 3 başarısız dersi olan öğrencilerin başvurusu kabul edilmektedir.)

2018 Yüksek Lisans Burs Ücreti: Aylık 800 TL
2018 Doktora Burs Ücreti: Aylık 1120 TL

Aday olması mümkün olmayanlar:

Vakıf üniversitesi öğrencileri, Açık öğretim öğrencileri, Uzaktan öğretim öğrencileri, Ücretli değişim programında bulunanlar, 25 yaşından büyükler, Aynı aileden TEV bursu devam eden başka kardeşi olan öğrenciler başvuru yapamaz.

Başvuru koşulları tam metin için tıklayın.

Elginkan Vakfı Bursları:

Vakıf bursları lisans kademesinde, hazırlık sınıfı ve birinci sınıfa kayıt yaptıran yeni öğrencilerle, ara sınıf öğrencilerine verilir. Hazırlıktan birinci sınıfa geçenler ara sınıfta sayılır. Dağıtımda ara sınıf farkı gözetilmez; maddî imkândan daha mahrum olan başarılı adaya öncelik tanınır. Bursun tahsisi ve sürdürülmesi için gerekli başarı şartları aşağıda gösterilmiştir:

Ara sınıf öğrencileri için burs, altyıl veya yarıyıl normal eğitim-öğretim programının derslerinden başarısız dersi olmayan ve eklemeli başarı not ortalaması 4 üzerinden yapılan değerlendirmede en az 2.50/4.00, 100 üzerinden yapılan değerlendirmede en az 70 olup bir üst yıl veya yarıyıla geçiş hakkı kazanan adaya tahsis edilir. Başarı derecesi yüksek olan adaya öncelik tanınır.

Başvuru koşulları tam metin için tıklayın.

Sevgi Vakfı 2018 Bursları:

Bilgiye aç, vatanına ülkesine bağlı ve güzel bir gelecek emelinde olan ortaokul lise ve yükseköğrenim öğrencilerine yardımlarını esirgemeyen Sevgi Vakfının 2018 yılı itibariyle burs ve yardım belirlemeleri aşağıdaki gibidir.

Bursu Alacaklar İçin Koşullar:

  • T.C. vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından yasaklı olmamak,
  • Adli sicil kaydı bulunmamak,
  • Gelir durumu sebebiyle maddi desteğe ihtiyaç duymak,
  • Genel Not Ortalaması (GNO) 100 puan üzerinden en az 70, 4 puan üzerinden en az 2,8 olması şarttır (Bu koşulun gerçekleşmemesi halinde yardım kesilir. Eğitim yardımı kesilenler yardım kesilme sebebi ortadan kalktığında tekrar başvurabilirler. Yıl içinde ortalama nedeniyle bursu kesilenler, takip eden dönemde ortalamayı tutturmaları halinde burs almaya devam ederler).

Başvuru yapmak ve ayrıntılarının tam metni için tıklayın.

İlim Yayma Vakfı 2018 Bursları ve Sonuçları:

Her yıl olduğu gibi 2018 yılında da İlim Yayma Vakfı’nın burs yardımları ve yurt başvuruları merakla beklenirken, bu husustaki koşullar 2018 için belirlenmiş durumda.

Yüksek Lisans İçin Başvuru Şartları

İlim Yayma Vakfı tarafından YÜKSEKLİSANS öğrenimine devam eden, İlim Yayma Vakfı tarafından belirlenen koşulları sağlayan ve Burs Komisyonu tarafından yapılacak mülakat sonucunda uygun görülen öğrencilere burs verilecektir.

Başvuru Şartları:

  1. Türkiye’de ya da yurt dışında tezli bir yüksek lisans programına kayıtlı olmak,
  2. Başvuru tarihi itibari ile 27 yaşını tamamlamamış olmak,
  3. Yüz kızartıcı ya da kasti bir suçtan dolayı hüküm giymemiş olmak,
  4. Aşağıdaki alanlardan birinde, tezli yüksek lisans programına kayıtlı olmak;

Başvuru yapmak ve ayrıntıları öğrenmek için tıklayın.

TÜBİTAK 2018 Bursları:

TÜBİTAK bu yıl ihtiyaç sahibi öğrencilere oldukça fazla yatırım yapıyor. Gerekli koşulları sağlayan tüm öğrencilere Yüksek Lisans Bursu: Aylık 400-1000 TL Doktora Burs Ücreti: Aylık 500-1800 TL şeklinde belirlenmiş.

Başvuru yapmak ve ayrıntıları öğrenmek için tıklayın.

Tweetle
single esnek reklam esnek reklam alanı
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. Edep Sözleri dedi ki:

    Güzel bilgilendirmeler için teşekkür ederim

    1. info dedi ki:

      Rica ederiz. Yardımcı olmak için buradayız. Mutlu günler.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1991 3,130