2018 lise öğrencilerine burs

2018 lise öğrencilerine burs


2018 eğitim yılında ortaöğretim öğrencilerine verilen burslar aşağıda listelenmiştir. İhtiyaç sahibi her ilkokul ortaokul ve lise öğrencisi bu burslardan yararlanabilir.

İOKBS bursları

Her yıl olduğu gibi bu yılda bursluluk sınavını kazanan öğrencilerin karşılıksız olarak aldığı para yardımlarıdır. 2017-2018 yılında okulun ilk gününde  ödenecek burs miktarı 573 TL gibi bir rakama denk gelecektir. Ayrıntılı bilgi için tıklayın.

Toplum Gönüllüleri (TOG) Vakfı bursları

Çoğunluğu üniversiteli gençleri kapsayan kadrosu ile, ihtiyaç sahibi hemen herkese ulaşmak için çalışan ve özellikle öğrencileri hedefleyen Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın verdiği burslardır.

Yapmış oldukları projelerde görev alabilir sizlerde katkıda bulunabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için tıklayın.

Rüştü Akın Vakfı bursları:

Denizli’li eğitim gönüllüsü, iş adamı Rüştü Akın’In kurmuş olduğu bu vakıf, 1991 yılından beri ihtiyaç sahibi öğrencilere burs vermektedir. İzmir, İstanbul gibi büyük şehirlerde de farklı okulları olan kurum, bu yıl da öğrencilere yardımlarda bulunmaktadır.

2017– 2018 Eğitim-Öğretim döneminde ilköğretim öğrencisine her ay 120 TL, orta öğretim öğrencisine 140 TL, üniversite öğrencisine ise 200 TL burs verilmektedir.

2017- 2018 döneminde Rüştü Akın Vakfı burslarından yararlanmakta olan toplam 59 öğrenci bulunmaktadır.

Burs Başvurusu İçin Aranan Başarı Kriterleri:

Lisans öğrencileri: 4 üzerinden en az 3 veya 100 üzerinden en az 75 genel not ortalamasına sahip  olan adaylar arasından başarı ortalaması sıralamasına göre önde olan aday değerlendirmeye alınır.

İlköğretim ve ortaöğretim öğrencileri:  5 üzerinden en az 4 genel not ortalamasına sahip olan adaylar arasından başarı ortalaması sıralamasına göre önde olan aday değerlendirmeye alınır.

Başvuru yapmak ve ayrıntılı bilgi edinmek için tıklayın.

Yücel Kültür Vakfı bursları

Yücel Kültür Vakfı’nın 2017- 2018 eğitim yılında ortaöğretim bursları için yapmanız gerekenler aşağıda listelenmiştir.

Kimler Başvurabilir?

Orta öğrenim kurumlarında okuyan öğrenciler (özel okullar dahil), öğrenci grupları (öğrenci gruplarını kapsar, ferdi başvuru yapılamaz) ve okullar.

Başvuru ne zaman yapılır?

Yılın herhangi bir zamanı başvuru yapılabilir.

Burs neleri kapsar?

Öğrencilerin katılacağı ulusal veya uluslararası yarışmalar, seminerler, araştırma projeleri, toplantılar, kültür-sanat ve bilim ağırlıklı faaliyetler.

Öğrencilerin bu faaliyetlere katılabilmesi için gerekli yol parası, yemek bedelleri, konaklama giderleri, faaliyetin yerine getirilebilmesi için gerekli araç kiralama veya satın alma bedelleri.

Başvuru Nasıl Yapılır?

Yapılacak faaliyetin (projenin) detayları, hangi yararları sağladığı, süresi, kullanılacak araçlar, kaç kişinin katılacağı, organizasyonu yapan kişi ve kuruluşlar hakkında bilgi, ne kadar süredir devam ettiği, toplam mali portresi, bunun ne kadarının nasıl karşılandığı, vakıftan istenen destek gibi konuları içeren bir dosya ile internet üzerinden veya vakıf merkezine gelerek başvuru yapılır.

Daha ayrıntılı bilgi için tıklayın.

 

 

Tweetle
single esnek reklam esnek reklam alanı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1941 2,001