Yarasa Dövme Modelleri

Yarasa Dövme Modelleri


Yarasa Dövme Modelleri

Doğadaki bir çok hayvan, dövme tasarımcıları için ilham kaynağıdır. Kuşlar, sürüngenler, deniz canlıları ve diğer bir çok farklı tür, dövme tasarımlarına ilham kaynağı olabilecek güzelliktedir. Onlar sadece güzel değil aynı zamanda anlamlı simgelerdir ve dövmelerde tercih sebepleri, genelde anlamlarından kaynaklanır.  Bu yazımızla size en güzel örneklerini bir araya topladığım yarasa dövme (bat tattoos) modelleri ve tasarımlarını paylaşacağız. Umarım beğenirsiniz. Öncelikle yarasa hakkında bilgi verelim.

Yarasalar hakkında çeşitli Gerçekler

Yarasalar gece yaratıklarıdır ve hayal ürünü bağlamında efsanevi vampirlerle ilişkilendirilirler. Birçok alanda yarasalar,  karanlık, korkutucu, kan emici gibi anlamlarla birlikte sunulan simgeler olarak kendisini bulur. Örneğin Yunanlılar Tanrıça Diana‘nın  yarasaları koruduğuna inanıyordu ve onu temsil ettiklerini düşünürlerdi. Yarasalar, Tanrıça, annelik ve bekaret gibi anlamları ifade ederken de dövme tasarımlarında kullanılırlar. Ayrıca Kızılderili kabilelerinde yarasalar, ölüm ve yeniden doğuşu simgeler. Çinliler de ise  iyi bir şans ve mutluluk getireceği düşünülür. Gördüğünüz gibi ilginç birçok ve farklı fikirler yarasalar ile ilişkilendirilmiştir.Çoğu insan, yarasaları ürkütücü ve doğa üstü birer canlı gibi nitelese de (vampirleri kastediyorum)  bir çok insan da  onları birer melek olarak görmektedir. Tüm efsaneleri ve hikayelerinin yanında yarasalar, uçabilen memeli canlılardır.

Yarasa dövmeleri, hem negatif ve pozitif anlamları ifade eder. Bazı insanlar başkalarının gerçekçi yarasa dövme tasarımlarını beğenir ve kendilerine de yaptırmak isterler. Filmlerden ve efsanelerden etkilenenler olabilir(Batman ve vampir filmleri).Bir yarasa dövme tasarımı yaptırmaya karar verdiyseniz  katalogları iyi karıştırın. İnternetten ön bilgi laın ve belkide buradan beğendiğinizi  tasarımcınıza yaptırabilirsiniz. Bu durumda hangi anlamı ifade eden tasarımı iyice düşünmeniz gerek. Yarasanın vampir tarafını mı yoksa melek halini mi seversiniz bunu bir düşünün.

En Güzel Tatto Tasarımları İçin Tıklayınız.

 

Tweetle
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
791 0,413